آخرین اخبار
کد مطلب: 113353
اعتراض گسترده به نامه‌اي که ملت ايران را به سخره گرفت/
واکنش ها به نامه عجيب "جان" به "جواد"/از توهين مسئولان وزارت خارجه به ملت ايران تا آبنبات چوبي آمريکايي‌ها براي دور زدن برجام
تاریخ انتشار : 1394/10/02 19:05:50
نمایش : 1797
مجلس نمايندگان آمريکا روز ۸ دسامبر (۱۷ آذر) طرحي را تصويب کرد که محدوديت‌هاي تازه‌اي را براي شهروندان ۳۸ کشور که در حال حاضر بدون ويزا به آمريکا سفر مي‌کنند، در نظر مي‌گيرد.
به گزارش خبرنگار سياسي  شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا با امضاي لايحه بودجه سال آينده اين کشور، محدوديت‌هاي تازه‌ براي ورود به اين کشور را هم به عنوان بخشي از قانون بودجه تاييد کرده است.


مجلس نمايندگان آمريکا روز ۸ دسامبر (۱۷ آذر) طرحي را تصويب کرد که محدوديت‌هاي تازه‌اي را براي شهروندان ۳۸ کشور که در حال حاضر بدون ويزا به آمريکا سفر مي‌کنند، در نظر مي‌گيرد.

بر اساس فصل ۲۰۳ از متن بودجه سال آينده آمريکا - که بعد از تصويب سنا و امضاي اوباما به قانون تبديل شده - اگر شهروندان اين ۳۸ کشور در پنج سال گذشته به سوريه، عراق يا کشورهاي حامي تروريسم از نظر وزارت خارجه آمريکا (ايران، سودان و سوريه) سفر کرده باشند، نمي‌توانند مانند گذشته بدون ويزا وارد آمريکا شوند.

به علاوه کساني که تابعيت دوگانه اين کشورها را هم دارند، از جمله ايراني‌هايي که شهروند کشورهاي معاف از ويزا مانند بريتانيا، استراليا يا فرانسه هستند، بايد با اجراي قانون تازه براي سفر به آمريکا درخواست ويزا کنند.

هنوز زمان مشخصي براي اجراي قانون تازه تعيين نشده است.

تصويب اوليه اين طرح در مجلس نمايندگان آمريکا با موجي از انتقادات در داخل مبني بر نقض برجام روبه رو شده بود.

علي لاريجاني ۲۵ آذر در همايش تجليل از داوطلبان جمعيت هلال احمر قم درباره اين مصوبه گفته بود: در برجام رفتارهايي در ارتباط با کشورهاي ديگر سنجيده شده بود که اين اقدام آمريکا خلاف آن است، اگر اين اقدام دنبال شود، مسير طي‌شده را با دستان خود خراب کرده و خلاف برجام است.

عباس عراقچي، معاون وزير امور خارجه ايران نيز عنوان کرده بود که اگر مصوبه اخير مجلس نمايندگان آمريکا درباره وضع محدوديت‌هاي تازه براي ورود به اين کشور، مغاير برجام يا توافق جامع هسته‌اي باشد، ايران درباره آن اقدام خواهد کرد. رييس ستاد پيگيري اجراي برجام، گفته بود که اين مصوبه ابعاد مختلف حقوقي دارد و ايران در حال مشورت با کشورهاي گروه ۱+۵ و اتحاديه اروپا درباره آن است.

البته اين واکنش‌ها به ايران محدود نبود و سفراي کشورهاي اروپايي در آمريکا - که کشورهايشان شامل برنامه معافيت از ويزاي آمريکا مي‌شود- از وضع سخت‌گيري‌هاي تازه انتقاد کرده بودند.

گفتني است اين قانون از لحاظ اقتصادي مي تواند تاثيرات منفي بر اقتصاد ايران داشته باشد. اغلب ۳۸ کشوري که توافقنامه لغو ويزا با آمريکا دارند کشورهاي تاثيرگذار اروپايي هستند که تمايل دارند در دوره پساتحريم با ايران تعامل نزديک اقتصادي داشته باشند که از اين به بعد براي سفر به ايران دچار ترديد مي شوند چراکه اگر به ايران سفر کنند نمي توانند ديگر بدون ويزا به آمريکا بروند و اين چالش بزرگي در روابط اقتصادي ايران و اروپا و همچنين کشورهاي مهم ديگري همچون ژاپن و استراليا که در زمره آن ۳۸ کشور هستند ايجاد مي کند. از سوي ديگر گردشگران خارجي براي سفر به ايران دچار ترديد مي شوند و اين امر، صنعت گردشگري ايران را که از سال گذشته جزو ده مقصد پيشنهادي سفر قرار گرفته بود تهديد مي کند.
 

 

در پي اعتراض گسترده به قانون جديد آمريکا، کري نامه اي به ظريف نوشت که متن اين نامه به شرح ذيل است:

"آقاي وزير عزيز:

​از ملاقات سازنده ديروز تشکر مي کنم. مي خواستم با شما در پاسخ به سوالي که جنابعالي در مورد اصلاحيه «برنامه لغو رواديد» ما داشتيد مکاتبه کنم. ابتدا، مي خواهم خطاب به جنابعالي تاييد کنم که ما به رفع تحريم ها بر طبق برجام کاملا متعهد هستيم. ما به اجراي کامل تعهدات مان طبق توافقات پايبند مي‌مانيم. تيم ما سخت کار مي کند تا خود را بدين منظور آماده کند و به محض آن که به روز اجرايي شدن برسيم ما تحريم‌هاي مربوطه را برخواهيم داشت.

​اينجانب همچنين اطمينان دارم که تغييرات جديد براي کسب رواديد که در کنگره تصويب شده است، و دولت اختيار توقف اجراي آن را دارد، به هيچ وجه مانع ما نمي‌شود که تعهدات خود بر طبق برجام را اجرا کنيم، و ما [اين تغييرات را] به گونه‌اي اجرا مي‌کنيم که هيچ مانعي براي منافع اقتصادي مشروع ايران ايجاد ننمايد. بدين منظور ما بالقوه ابزارهاي متعددي را در اختيار داريم، شامل [صدور] ويزاهاي تجاري ده ساله چندبار ورود، برنامه هايي براي تسريع در [صدور] ويزاهاي تجاري، و اختيار توقف اجراي قانون که طبق اين مصوبه جديد به ما داده شده است. خوشحال مي‌شوم که در اين خصوص باز هم صحبت کنم و توضيحات بيشتر ارائه نمايم.

ارادتمند - جان اف کري"

 

در پي نامه نگاري کري با ظريف و دفاع تيم مذاکره کننده از اين نامه برخي مسئولان و کارشناسان واکنش هاي متفاوتي به اين موضوع نشان دادند.

ايزدي: براي اولين بار وزارت خارجه به عنوان مترجم وزير خارجه آمريکا عمل کرد/ نامه جان کري حکم گول زدن بچه با يک آبنبات را دارد
 

فوآد ايزادي کارشناس مسائل سياست خارجي در گفت‌وگو با شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در پاسخ به سخنان عراقچي مبني بر اينکه نامه جان کري يک تعهد حقوقي است اظهار داشت: نامه‌اي که جان‌کري براي کشور ما نوشته هيچ ارزشي ندارد چرا که وقتي در کنگره آمريکا قانوني تصويب مي‌شود و رئيس جمهور آن را امضا مي‌کند، اين امکان براي وزير امور خارجه يا خود اوباما وجود ندارد که قانون را اجرا نکند.

وي افزود: وزارت امور خارجه برخي از عبارات را بد ترجمه کرده است چرا که بر اساس نامه جان‌کري دولت آمريکا اختيار توقف اجراي اين قانون را ندارد بلکه به اين معناست که دولت آمريکا مي‌تواند در بعضي از موارد اين قانون را اجرا نکند، که خود اين حرف هم با قوانين آمريکا در تناقض است.

کارشناس مسائل سياست خارجي تصريح کرد: منظور از اجرا نشدن اين قانون در بعضي از موارد، بدين معناست که آدماهايي که آمريکايي‌ها تشخيص مي‌دهند رفت و آمدشان به ايران مشکلي را براي آن‌ها ايجاد نمي‌کند از اين قانون مستثني مي‌شوند و در مقابل کساني که آمريکا تشخيص بدهد براي اقتصاد ايران مفيد خواهند بود، با آن‌ها برخورد خواهند کرد و رفت و آمد آن‌ها به آمريکا سخت خواهد شد.

ايزدي گفت: جان‌کري حداکثر يکسال ديگر وزير امور خارجه آمريکاست در صورتي که اين قانون کنگره آمريکا طولاني مدت است و اگر پس از پايان دولت اوباما، دولت بعدي نخواهد در خصوص اين قانون با ايران همکاري کند، کشور ما نمي‌تواند هيچ‌گونه اعتراضي به مجامع بين المللي داشته باشد.

وي با بيان اينکه وزارت خارجه آمريکا بر خلاف دولت ما به تمام مصوبات کنگره آمريکا عمل کرده است خاطر نشان کرد: اتفاقات عجيبي در روزهاي گذشته رخ داده است و براي اولين بار در تاريخ انقلاب اسلامي وزارت امور خارجه کشور ما به عنوان مترجم وزير خارجه آمريکا عمل کرد.

کارشناس مسائل سياست خارجي با اشاره به اينکه نامه جان‌کري هيچ سودي براي ما ندارد و فقط هدف از آن يک عمليات رواني است افزود: به قول دولت مردان دولت يازدهم اين نامه فقط استفاده داخلي براي کشور ما دارد و بايد از مسئولان وزارت امور خارجه پرسيد که چرا آن‌ها مترجم و انتشار دهنده عمليات رواني جان‌کري شده اند.

ايزدي با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب بارها بر موضوع عدم اعتماد به آمريکا تاکيد داشته‌اند اظهار داشت: آمريکايي‌ها قابل اعتماد نيستند و عملکرد 2 ماه گذشته آمريکا همين موضوع را ثابت کرده و مشکلاتي را که پيش از اين در خصوص رابطه با آمريکا پيش‌بيني مي‌شد و دولتي‌ آن‌ها مي‌گفتند که اتفاق نمي‌افتد، در حال رخ دادن است.

وي با اشاره به اينکه در نامه جان‌کري هيچ جزئياتي وجود ندارد گفت: بايد ببينيم که چه اتفاقي افتاده است که مسئولان وزارت امور خارجه به نامه جان‌کري اعتماد مي‌کنند و قانون مصوب اين کشور را قبول نمي‌کنند.

کارشناس مسائل سياست خارجي با تاکيد بر اينکه نامه جان‌کري فقط مصرف داخلي براي کشور ما دارد عنوان کرد: اين نا‌مه حکم گول زدن بچه با يک آبنبات را دارد و مسئولان داخلي ما بايد پاسخگوي ناديده گرفتن هشدارهاي به قول خودشان دلواپسان باشند.

ايزدي با بيان اينکه وزارت امور خارجه بعد از گذشت چند هفته مصوبه کنگره آمريکا را نقض برجام خواند عنوان کرد: بر اساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي و بر اساس بند دوم نامه رهبر معظم انقلاب اگر طرف مقابل برجام را نقض کند اجراي برجام توسط ايران بايد متوقف شود.

وي افزود: پيشنهادي که ما براي مسئولان وزارت خارجه داريم اين است به جاي ترويج نامه‌جان کري به مصوبات مجلس عمل کنند و پيش از اجراي برجام و بتون‌ريزي به قلب راکتور اراک يقين حاصل کنند که آمريکايي‌ها به تعهدات خودشان پايبند خواهند بود و برجام را نقض نخواهند کرد.

 

کوثري: ملت ايران را مسخره کرده اند/ از يک طرف اوباما قانون محدوديت سفر به ايران را امضا مي‌کند و از طرف ديگر جان کري مي‌گويد نگران نباشيد
 

همچنين اسماعيل کوثري، عضو کميسيون امنيت ملي مجلس در گفت و گو با خبرنگار سياسي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در خصوص تصويب قانون محدوديت سفر به ايران در کنگره آمريکا و امضاي آن توسط اوباما اظهار داشت: همه افراد و کارشناسان معتقدند که اين قانون از آنجايي که مانع از رفت و آمد هاي اقتصادي، فرهنگي و ... مي شود، در حقيقت نقض برجام است.

 

وي در ادامه گفت: اينکه آقاي عراقچي يا ظريف ادعا مي کنند نامه اي از سوي کري نوشته شده و قول داده شده است که برجام نقض نشود، مشخص نيست بر چه اساسي مطرح مي شود.

 

عضو کميسيون امنيت ملي مجلس خاطرنشان کرد: از يک طرف قانون را مصوب مي کنند و خود اوباما پاي آن را امضا مي زند و از طرف ديگر جان کري نامه نوشته و اعلام مي کند که شما نگران نباشيد؛ اين اقدام آنها يعني ملت ايران را مسخره کرده اند.

 

کوثري با بيان اينکه آمريکا و مقامات آمريکايي با اين روند خودشان را مسخره کرده‌اند خاطرنشان کرد: آنها گمان مي کنند مردم متوجه نيستند و يا نمي دانند که آمريکا چگونه در حال نقض برجام به صورت زيرکانه است.

 

وي افزود: جاي تأسف است که آقاي ظريف و عراقچي اظهاراتي داشته و با طرح نامه جان کري اين اقدام را توجيه مي کنند؛ اگر اين قانون نقض برجام نبوده است، ديگر چرا نامه نوشته اند؟ و اگر نقض برجام است چرا اوباما آن را تأييد کرده است؟

 

عضو کميسيون امنيت ملي مجلس يادآور شد: بايد مسئولين وزارت خارجه پاسخگو باشند که مقامات آمريکايي بر چه اساسي اين اقدام را انجام داده اند و خود آنها نيز بر اساس کدام سند ادعا مي کنند که برجام نقض نشده است.

 

کوثري ادامه داد: در جلسه روز گذشته مجلس اگرچه آقاي قشقاوي براي پاسخگويي به مسائل ديگري آمده بودند اما در اين باره هم نمايندگان از وي سوال کردند؛ اما پيگيري اين موضوع از سوي نمايندگان در کميسيون امنيت ملي ادامه داشته و قطعاً از مسئولين وزارت خارجه دعوت مي‌شود تا به مجلس آمده و در اين خصوص توضيحات لازم را بدهند.

 

وي در ادامه افزود: تصميم کميسيون امنيت ملي هم بر اين است که بيانيه اي در اين خصوص صادر شده و برخوردهاي دوگانه اي که از سوي آمريکا در قبال ايران انجام مي شود محکوم شده و به دستگاه ديپلماسي گوشزد شود.

 

عضو کميسيون امنيت ملي مجلس خاطر نشان کرد: اين گونه مسائل بايد به صورت قاطعانه از سوي دستگاه ديپلماسي پيگيري شود و جلوي اجراي تعهدات ايرات بايستي گرفته شود و اقدامي صورت نگيرد تا زماني که اين مسئله و مسائلي از اين دست تعيين تکليف شوند.

 

نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اعتراض برخي از کشورها در خصوص اين قانون آمريکا اظهار داشت: آش اينقدر شور است و مصوبه کنگره آمريکا آنقدر بي معناست که صداي رفقاي آمريکا و شريک آنها هم در آمده و آنها هم نسبت به ان موضوع اعتراض دارند؛ به هر حال ما منتظر پاسخ محکم دستگاه ديپلماسي به اين مصوبه هستيم.

 

کوچک‌زاده:اظهارت عراقچي در خصوص نامه جان‌کري توهين به مردم است

 

مهدي کوچک‌زاده نماينده مردم تهران در مجلس هم در گفت‌وگو با شبکه اطلاع رساني راه دانا؛با اشاره به نامه اخير جان‌کري اظهار داشت: اگر يک قانوني در کشور ما تصويب شود، يک وزير مي‌تواند با نامه آن قانون را بي‌اثر کند يا دور بزند؟! اين يک اصل کلي در سراسر جهان است که يک وزير نمي‌تواند با نامه، قانون مصوب مجلس آن کشور را بي‌اثر کند.

 

وي با اشاره به اينکه اظهار نظرهاي عراقچي در خصوص نامه جان‌کري، توهين به مردم و يا گول زدن مردم است گفت: هرکسي که با حداقل موازين عقلي آشنا باشد مي‌تواند اين موضوع را درک کند که قانون را نمي‌توان با نامه از بين برد.

 

نماينده مردم تهران با تاکيد بر اينکه قانون را نمي‌توان با يک نامه بي‌اثر کرد، افزود: مسئولان وزارت امور خارجه در دوسال گذشته همواره سعي کرده‌اند که قانون اساسي را با تصميمات فردي خودشان زير پا بگذارند و شايد از اين نظر فکر کرده‌اند که در آمريکا هم همين‌طورعمل مي‌شود و جان‌کري مي‌خواهد با نامه به ايران قانون مصوب اين کشور را زير پا بگذارد.

 

 

سعيدي: آمريکا باز هم سياست چماق و هويج خود را عليه کشورمان در پيش گرفته است/نامه جان کري به هيچ وجه تعهد بين المللي ندارد

 

محمد اسماعيل سعيدي در گفتگويي قانون محدوديت ورود به ايران را که از سوي مجلس و کنگره آمريکا تصويب شده، تحريم جديدي عليه کشورمان دانست و اظهار داشت: يکي از مصاديق دشمني کنگره و دولت آمريکا با جمهوري اسلامي ايران تصويب اين قانون ميباشد.

 

وي با بيان اينکه اين محدوديت جديد سولات زيادي در مورد نحوه ي اجراي برجام به وجود آورده است، ادامه داد: همانطور که مشخص ميباشد، آمريکا به هر بهانه اي قصد محدوديت کشورمان را دارد و به هر بهانه اي نميگذارد تا توافق اصلي اجرايي شود و اين مورد نيز يکي از نگراني هاي مهم ما ميباشد.

 

اين نماينده مجلس نهم در واکنش به پيام اينستاگرامي عباس عراقچي مبني بر داشتن تعهد قانوني در نامه اخير کري نيز گفت: اين نامه به هيچ وجه تعهد بين المللي ندارد، موردي که مهم است قانون تصويب شده ي آمريکاست نه يک نامه.

 

وي با اشاره به اينکه آمريکا دوباره از سياست چماق و هويچ عليه ايران استفاده ميکند، تصريح کرد: از طرفي اين مصوبه به عنوان چماق عليه کشور ما مي باشد و از طرفي نامه ي کري به عنوان هويج به ما نشان داده ميشود. اين مصوبه کاملا خلاف برجام ميباشد و ما ديروز بيانيه اي در محکوميت اين مصوبه در صحن علني مجلس صادر کرديم و به دولت اين مسئله را تذکر داديم.

 

عضو کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي در پايان با بيان اينکه شوراي نظارت بر برجام نيز لحظه به لحظه تحرکات آمريکا و غرب را رصد ميکنند، افزود: بنده شخصا به آقاي قشقاوي، معاون وزير امور خارجه اعلام نگراني جدي کرده ام و ايشان هم بيان داشتند که تدابيري جدي عليه اين مصوبه داريم

 

مصري: درک بي ارزشي نامه وزارت خارجه آمريکا در مقابل قانون لازم الاجراي محدوديت صدور ويزا دشوار نيست

 

همچنين عبدالرضا مصري سخنگوي هيات رئيسه مجلس نيز اظهار داشت: امضاي قانون اعمال محدوديت ويزاي آمريکا براي مسافران به ايران از سوي کنگره آمريکا از نظر قانوني براي همه دستگاه هاي اجرايي در آمريکا لازم الاجرا است و اين در حالي است که نامه جان کري هيچ گونه ضمانت اجرايي براي پارلمان يا دولت آمريکا به دنبال ندارد.

 

سخنگوي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه قانون مذکور به طور صد درصدي مخالف برجام است و نبايد به تصويب مي رسيد، گفت: ملت ايران از رويه آمريکا که همانا امتياز گيري هاي متعدد در قبال اعطاي امتيازات جزئي و به طور مجدد بازپس گيري امتيازات که داده است آگاه هستند.

 

مصري با تاکيد بر اينکه آمريکا به دغل کاري و دبه کردن معروف است، خاطر نشان کرد: آنچه که در کنگره آمريکا تصويب شده براي آمريکايي ها قانون است و رياست جمهور آمريکا اگر قصد اجراي اين قانون را نداشت مي توانست آن را وتو کند. وقتي که اوباما اين کار نمي کند يعني قانون را قبول دارد. بنابراين دولت و پارلمان به طور کامل با يکديگر هماهنگ عمل مي کنند و نمي شود گول نامه جان کري را خورد.

 

وي با اشاره به اينکه ملت ايران فريب آمريکايي ها را نمي خورند، افزود: مصداق اين عمل آمريکا مشابه ضرب المثل «باور قسم حضرت عباس آمريکا يا دم خروس است». ديپلماتهاي ما بايد بدانند که شايد بتوان يک نامه ساده يا بخشنامه را با قانون جديد لغو کرد اما لغو قانون با چيزي شبيه نامه جان کري امکان پذير نيست.

 

نماينده مردم کرمانشاه در مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان کرد: از اکنون نيز مشخص است  و بعدها خواهيد شنيد که جان کري در آينده اي نزديک مي گويد که نامه او به وزارت خارجه ايران جعل بوده و ادعا خواهد کرد اصلا چنين نامه اي ننوشته است. اما آنچه مسلم است نقض شدن برجام با اجراي اين قانون است.

 

آقاجري: همان طور که مقام معظم رهبري فرمودند آمريکا غير قابل اعتماد است

حبيب آقاجري نماينده مردم ماهشهر، هنديجان و اميديه در مجلس شوراي اسلامي هم  در خصوص ابلاغ قانون محدوديت صدور رواديد براي مسافران به سوريه، عراق، سودان و ايران توسط اوبامااظهار داشت: همان طور که مقام معظم رهبري فرمودند آمريکا غير قابل اعتماد است و با اين مصوبه غير قابل اعتماد بودن خود را اثبات کرد.

وي با اشاره به نقض برجام از سوي آمريکا گفت: دشمني استکبار و در راس آن آمريکا، با اصل انقلاب اسلامي است به همين دليل از همه توان خود براي براندازي اين نظام مردمي استفاده مي کند.

نماينده مردم ماهشهر، هنديجان و اميديه در مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: آمريکا اين مسير دشمني را ادامه مي دهد و انتظار تغيير رفتار از شيطان بزرگ ساده انديشي است.

وي بيان کرد: قانون جديد آمريکا سفر اقشار مختلف علمي، گردشگري و سرمايه گذاران را محدود مي کند که به معني سنگ اندازي در جهت اجراي برجام است.

آقاجري تصريح کرد: با توجه به اينکه آمريکا دشمني اش را دوباره ثابت کرده، دولت بايد با الزامات 9 گانه مقام معظم رهبري عمل کند و محکم در برابر آمريکا بايستد.

 

عليلو: ملت ما برجام را با عزت پذيرفته نه با ذلت / اتخاذ اين مواضع منفعلانه در شأن ملت ايران نيست

 

علي عليلو نميانده مردم شبستر در واکنش به مصوبه اخير کنگره آمريکا و عملکرد دستگاه ديپلماسي در برابر اين مصوبه اظهار داشت: ملت ما برجام را با عت پذيرفته است نه با ذلت و اين مواضع منفعلانه در شأن ملت ايران نيست.

مصوبه اخير کنگره آمريکا مبني بر محدوديت هاي سفر به ايران براي اتباع خارجي که به تأييد اوباما هم رسيدپس از بسته شدن پرونده پي ام دي، شوکي به اجراي  برجام بود. اين اقدام دولت آمريکا به  گفته عراقچي معاون وزير امورخارجه مخالف برجام است هرچند که وي گفته نامه کري به ظريف اثرات اين مصوبه براي برجام را از بين مي برد.  در همين خصوص نظر علي عليلو نماينده مردم شبستر در مجلس شوراي اسلامي را جويا شديم.

 

علي عليلو گفت: اين مصوبه از دوجهت خلاف است. نخست آنکه مخالف روح اجراي برجام و دوما اين مصوبه با پيمان جهاني گردشگري در تضاد است و عملا مانع حضور خارجي ها در دوران پسا برجام خواهد بود. ولي در هر صورت اين اقدام شمشير دولبه است و اگر براي ما ضرر داشته باشد براي خود آمريکايي ها ضررهاي قابل توجهي به دنبال خواهد داشت. با اين مصوبه آمريکايي ها مانع حضور سرمايه داران ديگر کشورها  در ايران و هم در آمريکا خواهند شد، تا جايي که به دنبال تصويب اين طرح،  مقامات اروپايي و کشورهاي شرق آسيا اعتراض کرده اند.

 

نماينده مردم شبستر در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد و گفت: ملت اجراي برجام را زماني قبول کردند که به عزت ملي خدشه وارد نشود و اگر هم مردم  خواستار اجراي برجام بودند اين دستاورد را با عزت پذيرفته اند نه با حقارت؛ فلذا لازم است مسئولين کشور براي حفظ شأن اين ملت مواضع جدي تر اتخاذ کنند.

 
وي افزود: بارها گفتيم و گفتند اين آمريکا و اروپايي ها بودند که  واسطه فرستادند  تا اين مذاکرات انجام شود چرا که از محل تحريم ها آنها بيشتر متضرر شده اند و حال به هر صورت نخواهند گذاشت که اجراي برجام متوقف شود چرا که در برابر انبوه امتيازاتي که ما داده ايم آنها تعهدات اندکي دارند پس لازم است مسئولان دستگاه ديپلماسي با اتخاذ مواضع محکم، از تکرار اين اتفاقات جلوگيري کنند، اين نوع رفتار منفعلانه در شأن  ملت ايران نيست نه اينکه در پي باشند به هر نحوي برجام را اجرا کنند.

 

عليلو در تببين دلايل اين اقدام آمريکا گفت:  اين طبيعت خوي آمريکايي است که  هر کشوري که در مقابلش سر تعظيم فرود نياورد به هر شکل دشمني خود را نسبت به آنها نشان خواهد داد. رهبر معظم انقلاب در اين زمينه خصوصا در همين پرونده برجام  بارها رفتار دوگانه آمريکايي را به مسئولين تذکر دادند و فرمودند که آمريکايي ها بدعهدند و اگر در اين برجام نتوانند که دشمني خود را نشان دهند به سراغ ديگر موضوعات همچون حقوق بشر و حقوق زنان خواهند رفت.

نماينده مردم شبستر تاکيد کرد: اگر در اين کشور زماني آمريکايي ها از در دوستي وارد شده اند به دليل باجهاي کلاني بود که حکومت  پهلوي به آنها مي دادند و در عوض نفت مفت ايران تسليحات را به گرانترين قيمت به ما مي فروختند.

 

وي در پايان  گفت: اگر اين توافق صورت گرفت به دليل اين بود که آمريکايي ها به لابي صهيونيستي خود اطمينان دادند که در مقابل امتيازاتي که به ايران داده اند امتيازات فراوان گرفته اند و حال با همان فشار به دنبال از بين بردن اندک امتيازاتي که به ايران داده اند هستند.

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس